Carrie Fisher e acum una cu Forța

Îmi este dificil să scriu acest material, dar nici nu pot sta cu mâinile în sân și să pretind că nu m-a afectat vestea. Carrie Fisher, Prințesa Leia Organa, a murit ieri 27 decembrie 2016, la vârsta de 60 de ani. Știu că azi e ziua lui Stan Lee (La Mulți Ani!) dar inevitabil discuțiile se vor îndrepta asupra lui Carrie Fisher.

 

Dificultatea de a mă exprima este deopotrivă dată de sentimente și de conștientizarea că oricum există fani care au spus cuvinte mult mai potrivite în cinstea iubitei actrițe și scriitoare. Mai jos veți găsi materiale mai detaliate, pe care eu le-am considerat adecvate.

 

Ieri tocmai ce am fost să văd a doua oară Rogue One. I l-am arătat prietenei mele nefamiliarizată cu franciza, și chiar îi spuneam la final despre condiția lui Carrie Fisher. I-am spus cu optimism că se află în stare stabilă la spital după infarctul suferit în avion vineri seara. Nu îmi imaginam că în mai puțin de 4 ore de fapt va muri (ora 8:55 a.m. ora din Los Angeles). Seara, cum am deschis social media și am văzut primul titlu legat de deces, m-am încruntat. Eram convins pe moment că e vorba fie de o glumă tare proastă sau că cineva nu s-a informat corect. Imediat m-a pălit însă adevărul, văzând că toate postările sunt despre același lucru. Am rămas tăcut o vreme.

 

Scenele ei au fost filmate deja pentru Episode VIII, au aflat cei de la Variety. Rămâne de văzut însă ce se va întâmpla cu personajul ei. Planurile de până acum o includeau și în episodul 9. Sau ce se întâmplă dacă scenariul se va schimba puțin până la finalul producției lui Episode VIII. Cert este că nimeni nu vrea o recreație CGI pentru întregul Episode IX, poate doar o mică apariție dacă e absolut necesară. Fanii își fac astfel de griji după controversatele apariții CGI a lui Tarkin și a prințesei Leia din Rogue One.

Mai multe speculații despre viitorului prințesei Leia aici:

Cei de la IGN recapitulează reacțiile lui Mark Hamill, Harrison Ford și altor membri ai distribuției și producției filmelor Star Wars.

 

Carrie Fisher, în ochii fanilor Star Wars, este una cu Forța acum.