Free RPG Game Day – prima ediție

GeekNetwork vă propune organizarea free RPG game day. Un eveniment anual ce are loc în primul sfârșit de săptămână al lunii iulie. Este un eveniment inedit în lumea jocurilor de societate la care oricine poate participa sau implica. Scopul evenimentului este popularizarea jocurilor de societate și în mod special a RPG-urilor.

Ce este un RPG?
Un RPG sau role playing game este un joc de asumare de roluri în care pe baza unui set stufos de instrucțiuni, un DM, sau Dungeon Master generează o poveste în care eroii pot întreprinde orice acțiuni doresc. Singurele limite sunt date de imaginația jucătorilor și de câteva zaruri. Mai multe poți afla dintr-o prezentare video a celui mai popular dintre RPG -uri: DnD.

Dacă vrei sa fii partener:
– ai nevoie de un spațiu / local /cafenea care să permită mai multor grupuri de 4-6 jucători să joace timp de câteva ore;
– mese și scaune pentru jucători; fiecare grup o să aibă nevoie de o masă mare sau 2-3 mese de cafenea și un scaun pentru fiecare jucător;
– să permiți accesul liber, fără taxă de intrare și fără consumație obligatorie;
– să oferi acces la internet gratuit și să ai o imprimantă.
Pe scurt fiecare grup o să joace vreme de câteva ore, dar înainte să înceapă, o să aibă nevoie să imprime câteva foi pentru fiecare. Dacă vor fi bine primiți și atmosfera va fi potrivită pentru astfel de joc cu siguranță că jucătorii vor reveni săptămână de săptămână.

Dacă vrei sa fii DM:
– ai nevoie de experiență în jocul pe care îl propui;
– să deții materialele necesare în format electronic sau imprimate;
– să ai un set de zaruri, miniaturi sau stand-ups și o hartă (după caz);
– să ai pregenerate minim 10 caractere de nivele mici (dacă se aplică la jocul ce-l propui);
– să propui un scenariu care să nu dureze mai mult de 2-3 ore;
– să poți explica regulile jucătorilor începători;
– pentru jocurile de copii este de preferat să ai experiență in lucrul cu copii (6-10 ani).
Este recomandat să fii însoțit de 1-2 eroi (jucători) cu experiență care să ajute la explicarea regulilor. Sesiunile vor fi alcătuite dintr-un DM si 4-6 eroi (2-4 eroi noi) în funcție de format. Este încurajat orice format bine stiut de DM precum: DnD, warhammer RPG, starwars RPG, world of darkness, call of cthulhu RPG, pathfinder, fiasco, dar și formate pentru copii precum mouse guard RPG sau faery’s tale. Dacă reușești să convingi, ai posibilitatea să îți găsești un nou loc de muncă. Ca și gazdă organizând astfel de evenimente, poate vei îndruma formarea unui nou DM și poate vei descoperi extraordinari noi oameni cu care să joci pe viitor.

Promovarea evenimentului:
– în locație: GeekNetwork va crea afișe pentru fiecare partener local. Fiecare partener va primi un fisier PDF pe care îl poate printa în format A3 sau mai mare și care trebuie afișat în locație din timp. Fiecare afiș va avea logourile tuturor partenerilor, cât și orarul și jocurile propuse;
– pe facebook: GeekNetwork va crea imaginile necesare postărilor pentru eveniment. Fiecare partener este încurajat să creeze pe facebook un eveniment la care să își invite prietenii. GeekNetwork va anunța pe pagina proprie fiecare nouă locație implicată în proiect și fiecare DM implicat în locația respectivă.
– pe internet: GeekNetwork va crea bannerele necesare pentru postarea evenimentului pe pagina fiecarui partener conform specificațiilor acestora.
– pe paginile de web de profil precum boardgames-blog.ro, ce-jucam.ro, boardgamers.ro.
Însa, poate cel mai bun mod de promovare a evenimentului este implicarea unor persoane publice sau cunoscute precum un profesor de sociologie sau engleză, un blogger cunoscut, un om de radio de la tine din oraș, etc.

Încurajează-i să vină:
– dacă la tine în locație nu se joacă jocuri ai putea încuraja lumea să vină dacă la sfârșitul evenimentului ai oferi câteva premii sub forma unor intrări (daca în general este cazul), sau consumație gratuită;
– premiile ar putea fi pentru cel mai creativ DM dacă ai mai mulți și/sau pentru cel mai haios erou și/sau organizezi o simplă tombolă.

Pe scurt:
– organizator – GeekNetwork;
– parteneri – orice locatie ce respectă criteriile; se acceptă mai multe locații într-un oraș;
– data: 6 iulie 2013 – primul sfârșit de săptămână din iulie;
– durata – toată ziua, intervale de minim 3 ore;
– participarea – liberă.