Iată catalogul Halloween ComicFest 2016

hcf

În mai puțin de 24 de ore începe cel mai așteptat eveniment BD al toamnei: Halloween ComicFest. Sinistrul eveniment în cadrul căruia vizitatorii își pot alege câte o revistă gratuită din colecția dedicată se petrece la Red Goblin.

Unde găsești magazinul Red Goblin? Pe str. Colței nr.42 (câteva minute de mers pe jos de la Universitate). Să fii acolo la 12:00 dacă vrei să prinzi o revistă anume!

 

Nu ai mai fost până acum la un eveniment de tip Free Comic Book Day? Sau poate vrei să te hotărăști dinainte, să nu fi nevoit să rămâi pe gânduri iei decizia grăbit de eventuala îmbulzeală. Citește mai jos ce îți recomandăm.

 

Mini comics, sau așa numitele comics de buzunar, sunt cele adresate copiilor. De ce să nu le oferi și ceva care durează mai mult decât dulciurile?

 

 

Mickey’s Inferno vine de la Papercutz și Disney. O desfătare pentru nostalgicii care au crescut cu revistele Mickey Mouse și o parodie destul de inteligentă pentru Infernul lui Dante.

Lunch Witch: Knee-deep in niceness vine tot de la Papercutz. Se pare că o bucătăreasă suspectă are alergie la oameni de treabă și politicoși. Oare ce mâncare are de gând să pregătească? Recomandabilă și dacă paleta de culori îți dă fiori.

lunch-witch

 

Zombie Camp este, ați ghicit, un deliciu pentru fanii zombilor. Adresată tuturor vârstelor, Zombie Camp (Space Goat Publishing) îți prezintă pățaniile unui copil zombie într-o tabără de antrenament și supraviețuire. E cam înfricoșător gândul că zombii se antrenează de mici…

Peach and the isle of monsters este poate cea mai cute selecție. Action Lab îți propun o aventură desenată într-o manieră incredibil de adorabilă a unei fetițe luptătoare care pleacă de una singură către Isle of Monsters.

Mummy’s always right al celor de la Comix Tribe are o copertă care îți va aminti de The Walking Dead. Gaws este o mumie drăgălașă care încearcă să se decidă ce costum de Halloween ar trebui să poarte. Cunoscătorii culturii pop a filmelor și benzilor desenate vor recunoaște toate costumele pe care mumia le încearcă.

Johnny Boo and the Pumpkin Tiger vine din partea IDW Comics. Desenată într-un stil simplist, ușor de imitat de copii, banda cu fantoma Johhny Boo îi poate învăța ceva despre datul cu skateboard-ul.

johnny-boo

Little Tails este poate cea mai bună alegere dacă ai un copil și vrei să-i oferi ceva educativ. Personajele principale te învață câte ceva despre lumea insectelor și natură, iar povestea include și câteva joculețe pe parcurs.

Boom! Box Halloween Haunt este potrivită copiilor ceva mai mari (începutul adolescenței) dar care apreciază o grafică ceva mai modernă.

Pokemon XY este tot o revistă educativă, în sensul că pe marginea fiecărei pagini a poveștii adorabile există câte un mic quiz pentru fanii Pokemon.

Tim Burton’s The Nightmare before Christmas – dacă ți-a plăcut filmul de animație omonim, sau lucrările cinematografice a lui Tim Burton în general, acest mini-manga nu poate să îți lipsească! Pentru cei nelămuriți, putem spune că este un cross-over între universul Halloween și cel al sărbătorii de Crăciun.

Grumpy Cat, una din vedetele Internetului, are și ea o revistă dedicată Halloween-ului. Pisica morocănoasă și Pokey întâlnesc o pisică venită din epoca pentru care orice pisică este nostalgică – Egiptul Antic.

stl017227

Archie’s Mad House este o altă revistă de modă veche, ideală dacă îți e dor de anumite vremuri sau pentru copii care nu prea mai apucă să vadă acest stil de desen.

Tales for a Halloween Night vol.2 ar putea fi considerată singura bandă de buzunar nu tocmai dedicată copiilor. Probabil ideea de a te trezi noaptea cu capul cuiva vorbind lângă tine pare amuzantă, dar povestea aceasta are cu adevărat un ton înspăimântător.

 

Revistele regular size vin într-o varietate și mai largă.

 

Evil Dead 2 este plină de acțiune, sânge și monștri. În prezent, apropo, rulează sezonul 2 din serialul Ash vs Evil Dead pe HBO.

Următoarele sunt din partea Marvel:

Haunted Mansion este realizat în colaborare cu Disney și te ține în suspans chiar dacă ești obișnuit cu conacele bântuite.

Dacă nu vrei ceva neapărat specific sărbătorii horror, Spidey este aici pentru colecția ta.

Dacă abia aștepți să vezi Rogue One, poate numărul de Darth Vader îți va mai potoli neașteptarea.

stl017651

The Unbeatable Squirrel Girl are un număr deosebit în care alegi tu care să fie cursul poveștii. O eroină Marvel mai puțin cunoscută care merită atenție.

Cei care preferă manga în defavoarea revistelor americane pot alege între Kitaro și Tomie, ambele fermecătoare și cu număr generos de pagini. Kitaro include poster și joculețe, pe când Tomie are o poveste mai lungă.

My Little Pony nu putea lipsi din gama pentru copii de la IDW. Ilustrațiile sunt fidele desenelui animat iar coperta provoacă poftă de fan art. S-ar putea să recunoști dintre ponei doi eroi Nintendo.

Quilte este o poveste îngrozitoare proaspătă de la Comix Tribe. Ilustrațiile nu sunt ușor de descris în cuvinte, cert este că fiecare pagină induce fiori pe retină.

DC Comics profit de ocazia zilei de Halloween încercând să te ispitească la noile lor serii.

stl017463

DC Superhero Girls este un capitol din viitorul roman grafic Hits and Myths, care se axează pe cele mai cunoscute eroine DC transformate în puștoaice.

Scooby Apocalypse and Hanna-Barbera Preview Edition include extrase din noile serii Scooby Apocalypse, Future Quest, The Flinstones și Wacky Raceland. O abordare maturizată a clasicelor serii aproape uitate Hanna-Barbera. Merită să arunci măcar un ochi.

Aspen Universe se poate colora și conține exerciții pentru mintea fragedă. Cunoaște un grup de copii care se bucură de Halloween precum și câteva pagini din povestea unei pisici care supraviețuiește în sălbăticie numită Sparkles.

Black Eyed Kids este o doză (ne)sănătoasă de întuneric. Aceasta este de fapt singura dată când poți vedea B.E.K. printat în alb-negru! Îi vei primi în casă pe copiii cu priviri goale care se joacă noaptea afară?

bek

The Three Stooges poate fi recomandată pentru toate vârstele. Știai că The Three Stooges au revenit? Și sunt în plină formă. Revista conține mai multe povestiri amuzante ale trio-ului, și sunt desenate în stiluri diferite. Te așteaptă și o supriză spre ultimele pagini, în caz că nu ți-ai pregătit încă o mască pentru Halloween.

Harrow County este despre Emmy, o fată care la 18 ani află că are de fapt o legătură stranie cu toate creaturile pădurii (zombii, goblini, fantome…) din apropierea casei sale.

stl017984

Action Lab Presents oferă o serie de sneak peaks pentru noi serii Action Labs pentru copii, precum Ghoul Scouts: Night of the Unliving Undead (Adventure Time îți spune ceva?), Monster Dojo sau Puppet Master.

Zombie Tramp nu a lipsit de la nici un Halloween ComicFest. Publicul matur va face cunoștință anul acesta cu un sexbot scos la imprimantă 3D posedat, o Gothic Lolita care vânează vrăjitoare și multe alte noi personaje ale seriei.

În Afterlife with Archie, o BD gândită pentru adolescenți, este relatată prima masă de Ziua Recunoștinței a lui Archie și celorlalți supraviețuitori ai apocalipsei zombie. Dar pentru o asemenea masă, s-ar putea ca unii să-și piardă viața…

Wraithborn, dark fantasy cu iz de steampunk, asemenea lui Evil Dead, este plină de acțiune și ilutrații amănunțite și sângeroase.

wraithborn

 

Red Goblin oferă de asemenea alte două opțiuni

Sampler-ul Dark Horse Day, care sărbătorește 30 de ani de Dark Horse, care prezintă seriile Aliens vs Predator, Sin CIty, Buffy the Bampire Slayer și The Umbrella Academy în toată splendoarea lor.

Dacă ai ratat ziua lui Batman sau primul număr Batman din DC Universe Rebirth, acum ai șansa să îți iei acest prim număr în ediția Batman Day 2016.

 

Ei bine, te-am ajutat sau mai mult te-am făcut mai indecis?