R.L. Stine va scrie Man-Thing pentru Marvel

Vă mai amintiți când vă spuneam luna trecută că autorul de romane horror R.L. Stine va lucra la un proiect Marvel Comics? Conform The New York Times, proiectul respectiv este o nouă serie Man-Thing.

 

Man-Thing este un monstru al mlaștinilor introdus în lumea Marvel prin 1971, iar acum se întoarce într-o nouă serie de benzi desenate horror în martie, o serie scrisă de unul din maeștrii suspansului. Pentru R.L. Stine, în vârstă de 73 de ani, acesta este un vis din copilărie devenit realitate: „Prima mea ambiție era să fiu un artist de bandă desenată” povestește autorul poveștilor Goosebumps. Însă s-a dovedit repede că nu are deloc talent la desen și nu a avut de ales decât să devină scriitor.

 

Noua serie Man-Thing se va desfășura în 5 numere, ale căror coperți vor fi lucrate de Tyler Crook iar arta din interior va fi semnată de German Peralta și Daniel Johnson. Va fi inspirată de benzile desenate horror specifice anilor 50 precum Tales From the Crypt (domnul Stine era un fan înfocat, bineînțeles, deși acasă la el nu prea erau agreate revistele).

 

Deși Marvel i-a oferit mai multe personaje, Stine s-a hotărât repede să-l aleagă pe Man-Thing, fiind genul de creatură care apare nu de puține ori în poveștile Goosebumps.

 

„Am să creez multă acțiune și violență și o voi face înfricoșătoare, dar voi încerca să o fac și amuzantă de asemenea” a spus autorul despre povestea seriei. Exact cum sunt și cărțile sale. Man-Thing nu va mai fi un personaj mut, ci „poate vorbi și este foarte sarcastic”.

 

În plus, fiecare număr va include și o povestire horror scurtă scrisă tot de Stine și desenată de un artist-oaspete.