Star Wars Episode VII: The Force Awakens Trailer 2 lansat!

Acum cel mult două ore s-a lansat noul trailer pentru Episodul VII.

Acum să ne îndepărtam puțin de gălăgia Internetului și să încercăm să analizăm aceste secvențe mai concret în laboratorul nostru.

Nu mă îndoiesc că toți fanii simt deja măcar puțin pielea ca de găina când văd logo-ul Lucasfilm în timp ce aud muzica. Deșertul care deschide vizualul arată bine, și totuși pe undeva mi se pare prea evident irealul.

În beznă, îl auzim pe inconfundabilul Mark Hamill. Aici începe cu adevărat trailerul. „The force is strong in my family”. Momentul când „deschidem ochii” și vedem casca mutilată și învechită a lui Vader cu respirația sa fantomatică pe fundal mi se pare terific. Cum altfel să prezinți un aftermath al unei asemenea legende? Chiar dacă nu au trecut decât 10 ani de la ultimul film Star Wars, cronologic simțim că a trecut foarte mult timp. Să continui ceva în 2015 care s-a terminat în 1983…nu îți poți permite să dai greș, iar acest moment din trailer promite multe. Promite loialitate față serie. Disney…sper să nu vă implicați prea mult. „My father has it”.Q3R

Vedem și un R2-D2 mângăiat de noua mână a lui Luke (dar poate să nu fie Luke, nu-i vedem fața, poate fi un joc). „I have it.” Apoi cineva înmânează un lighsaber unei femei, probabil Leia. „My sister has it. Apoi în beznă : „You have it too”. Cine? Să fie un copil Skywalker? Cineva din afara familiei?

Am simțit că urmează să-l aud cât de curând pe Hamill ca Skywalker când am auzit delicioasa replică „I am your father” în The Flash episodul 17 de acum o săptămână, în care a jucat ca Trickster. Cu câtă plăcere o fi repetat-o.

Apoi urmează o suită destul de impresionantă de imagini dinamice, exact ce așteptam să vedem. Nu pot fi descrise, mai ales că sunt scurte, dar merită revăzute și rerevăzute. În ele apar pesonajele noi, îl vedem din nou pe acel stormtrooper de culoare, și rămâne la fel de enigmatic. Însă ce putem deduce din expresiile faciale și din numărul de apariții, se prea poate să fie un personaj pozitiv, care fie îmbracă armura de stormtrooper în scopul unei misiuni de infiltrare, fie este chiar un stormtrooper care trece de partea celor buni. Cine știe, poate e chiar cel căruia i se adresează Luke, și Forța se trezește în el…Hmm

Sunt sigur că noul look al stormtrooperilor este de discutat, mie de exemplu îmi place și nu mă deranjează dar alții sunt nemulțumiți. Dar navele…navele chiar arată bine, nu știu cui nu le plac.

Teaser trailer-ul nu se poate încheia fără altă replică emoționantă. ”Chewie, we’re home.” vibrează cu atât de multă nostalgie și sentiment de întoarcere acasă după atâta timp! Se pare că Han Solo nu e prea bătrân pentru noi aventuri. Vorbind de design discutabil mai sus, nu sunt hotărât încă pentru Chewbacca.

Suntem curioși să auzim speculațiile voastre și entuziasmul (sau plictisul) cu care tratați acest trailer.

Eu de la Star Wars Celebration, care s-a deschis cu acest trailer, aștept cu și mai multă ardoare gameplay footage-ul de Battlefront promis și hyped de EA Games deja de ceva timp.

gsrgwesa

u75r