Târgul de carte SF & Fantasy „Final Frontier” – ediția V

În primul week-end al lunii următoare (2-3 aprilie) ne bucurăm de un eveniment dedicat devoratorilor de literatură fantastică: târgul Final Frontier, aflat la cea de-a cincea ediție.  Desfășurat într-o locație extrem de accesibilă (localul Connect Hub) și între orele 11.00 – 19.00, târgul va întâmpina orice entuziast cu o sumedenie de opere fantasy și science fiction, puse la dispoziție de nenumărații invitați.

La fel ca la edițiile anterioare acestui târg, se anunță o explozie de oferte de cărți atât în limba română cât și în engleză din partea editurilor Nemira, Crux, Tritonic, Millenium, Rao, Paladin, Books Express, ART, HAC!BD, acompaniate de un program plin de lansări de carte, care se anunță a fi spectaculoase (itinerarul acestora poate fi urmărit pe pagina de Facebook a târgului sau pe site-ul acestuia). Desigur, prietenii noștri de la magazinul Red Goblin vor fi prezenți să pună la dispoziție fanilor o sumedenie de figurine tematice (personaje din seriale, jocuri video, filme, etc.), comic books și graphic novels cu super-eroi și nu numai, dar și vestimentație potrivită oricărui geek. Surprizele se vor ține lanț, mai ales datorită concursurilor propuse de către clubul Star Wars și societatea Tolkien din România, precum și atelierelor deschise publicului, fie ele de desen sau de improvizat povești fantastice (coordonate de către scriitorul Dan Rădoiu).

Una dintre lansările de carte se anunță  a fi într-adevăr fantastică și întreaga echipă Geek Network o recomandă cu căldură. Este vorba despre debutul nuvelei „Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște„, tradusă și publicată de către prietenii noștri de la Crux Publishing.  Lansarea va avea loc sâmbătă (2 aprilie) de la ora 15.00, în cadrul târgului de carte, și îi va avea ca invitați la discuții pe scriitorii Șerban Andrei Mazilu, Oliviu Crâznic, Florin Pîtea și subsemnata autoare a articolului (cunoscută mai degrabă sub pseudonimul literar Helena Cade), care și semnează postfața volumului. Editura Crux Publishing își propune să publice integrala operelor lui Robert E. Howard, alegând ca prim titlu o nuvelă complexă ce îl are ca protagonist pe nimeni altul decât pe legendarul erou Conan Barbarul. Conținând probabil una dintre cele mai emblematice scene din istoria curentului literar sword & sorcery, nuvela „O vrăjitoare se va naște” aduce în prim-plan acele elemente care l-au făcut pe Robert E. Howard să fie considerat unul dintre părinții fantasticului întunecat de calitate: acțiune dinamică, eroi excepționali surprinși în situații excepționale și un univers de o frumusețe uluitoare.

Dacă nu mai ai răbdare până la lansare și dorești să afli mai multe detalii despre eroul Conan și aventurile lui în fabuloasa lume Hyboria, poți citi articolul de pe Geek Network dedicat acestora (împărțit în 3 părți datorită volumui mare de informații) aici, aici și aici.

Singurul lucru care ne rămâne de făcut este să ne bucurăm de toate surprizele târgului Final Frontier și să promitem că revenim într-o săptămână să ne împărtășim impresiile, momentele preferate și poze!